Selaković s premijerom i ministarkom spoljnih poslova Sao Tome i Prinsipe

Ministar Selaković je ukazao da boljoj međusobnoj saradnji i razumevanju doprinose intenziviran politički dijalog i redovni susreti na visokom nivou, ali i da je potrebno uspostaviti praksu održavanja političkih konsultacija između ministarstava spoljnih poslova, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Selaković je naveo da za dalji razvoj saradnje važan element predstavlja i jačanje ugovorno-pravne osnove, te je u tom smislu izrazio zadovoljstvo što je sa ministarkom Ten Žuom potpisao Sporazum o ukidanju viza na diplomatske i službene pasoše.

Zahvalio je na principijelnoj podršci Sao Tome i Prinsipea suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, ujedno, izrazivši uverenje da će ova prijateljska zemlja zadržati takav stav, ali i očekivanje da će naša zemlja moći da računa na njenu podršku u međunarodnim forumima.

Ministar Selaković je kazao da je potrebno raditi i na jačanju ekonomske saradnje, naglasivši da potencijala ima u brojnim oblastima, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su razgovarali i o unapređenju prosvetne i sportske saradnje, a Selaković je naročito govorio o programu stipendiranja stranih studenata „Svet u Srbiji“, poručivši da je povećan broj stipendija za studente iz ove zemlje, koji su dobrodošli da studiraju na univerzitetima u Srbiji.

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar