Selaković odgovara Radmanu: Srbija će znati da zaštiti dostojanstvo

Selaković  se danas drugi put obrati javnosti, nakon izjave njegvog hrvatskog kolege.

„Moj hrvatski kolega se obratio javnosti, govorio o stvarima koje najblaže rečeno nisu tačne“, rekao je Selaković i izrazoi očekivanje da predsednik Vučić sutra u obraćanju iznese i konkretne detelje kojima će se pokazati da mnoge stvari nisu istina.

Upečatljivo je, kaže Selaković, i da hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova poseduje neku vrstu instrumenta kojim meri nečiju iskrenost.

„Čuli smo da namera Vučića da ode na mesto fabrike smrti 1941- 1945, gde su u nacističkoj NDH stotine hiljada srpskih žena, dece staraca, mladića… ostalo bez života na najbrutalniji mogući – nije shvaćena kao iskrena i ne kao odavanje pijeteta, već da je rezultat zadovoljenja unutarpolitičkih potreba pre formiranja vlade“, rekao je Selaković. 

Upitao j da li se sve to čini poznato -čista autoprojekcija.

Selaković je ukazao i da predstavnici i potomci žrtava, bez obzira da li su Srbi, Jevreji, Romi, ne žele da prisustvuju manifestaciji iza koje stoji hrvatska država, jer ne vide iskrenost u tome.

„I sada će oni da drže lekciju iz iskrenosti“, rekao je Selaković.

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman optužio je prethodno predsednika Srbije Aleksandra Vučića za provokaciju, tvrdeći da je zvanični Zagreb za njegovu planiranu posetu Jasenovcu saznao „nezvaničnim kanalima“.

Povodom zabrane posete predsedniku Vučiću Jasenovcu reagovali su i brojni predstavnici vlasti. 

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar