Selaković i Pič o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i na KiM

Selaković je upoznao sagovornika sa situacijom na Kosovu i Metohiji, izrazivši očekivanje da će Velika Britanija pružiti konstruktivnu podršku dijalogu Beograda i Prištine i iznalaženju kompromisnih rešenja, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Prema rečima šefa srpske diplomatije, Beograd je dosledno opredeljen za dijalog i traganje za održivim rešenjima koja će omogućiti trajnu stabilnost regiona, što podrazumeva i primenu postojećih dogovora.

Kada je reč o situaciji u regionu, Selaković je istakao da se konstruktivna regionalna politika Srbije ogleda i u inicijativi Otvoreni Balkan i drugim oblicima povezivanja i saradnje sa susedima.

Ministar spoljnih poslova je konstatovao da su bilateralni odnosi Srbije i Britanije dobri, ali da postoji značajan prostor za njihovo dalje unapređenje, kako na planu intenziviranja političkog dijaloga i razmene poseta na visokom i najvišem nivou, tako i na polju ekonomske saradnje.

Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju, razmotren širok spektar političkih tema vezanih za stabilnost i razvoj Zapadnog Balkana, ali i neka važna geopolitička pitanja i izazove koja ona nose, poput energetike, hrane i migracija.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar