Selaković: Ako Priština postane član, Savet Evrope krši sopstvene postulate

Nikola Selaković je naveo i da takav potez pokazuje da Priština nema iskrenu nameru da kroz dijalog sa Beogradom dolazi do rešenja koja bi doprinosila stabilnosti i napretku regiona.

„Na ciničnu i apsurdnu opasku prištinske ministarke Donike Gervale Švarc da će Beograd podržati članstvo tzv. ‘Kosova’ u Savetu Evrope, mogu samo da odgovorim da ćemo razmisliti o takvoj mogućnosti onog trenutka kada postane moguće da se u Savet Evrope učlanjuju pokrajine i regioni“, rekao je Selaković za Tanjug.

On je istakao da će Srbija kao suverena zemlja, reagovati na odgovoran način, diplomatskim i političkim sredstvima, na odluku Prištine da bezobzirno prekrši Vašingtonski sporazum, i tako ćemo, kaže, stati u odbranu, ne samo svojih interesa, već i osnovnih principa međunarodnog prava.

„Prijem samoproglašenog Kosova u Savet Evrope doveo bi tu organizaciju u koliziju sa postulatima na kojima počiva, jer kršenje ljudskih prava Srba i drugih nealbanaca na KiM je programska i ideološka konstanta u delovanju ove i svih prethodnih vlada privremenih institucija samouprave u Prištini“, dodao je Selaković.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar