Sednica Odbora za životnu sredinu bez kvoruma, tema zabrana litijuma

Na početku sednice, predsednik Odbora Aleksandar Jovanović Ćuta konstatovao je da je prisutno svega šest poslanika, te da nemaju kvorum za odlučivanje, ali da će ipak raspravljati o značaju narodne inicijative o trajnoj zabrani iskopavanja litijuma i bora u Srbiji.

U radu Odbora ne učestvuju poslanici Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera, a kako je pre početka sednice Odbora na konferenciji u holu rekao narodni poslanik SNS-a Milimir Vujadinović, oni ne učestvuju na sednici zato što za nju nisu dobili materijal i smatraju da o zabrani iskopavanja litijuma treba da raspravlja Odbor za ustavna pitanja i zakonodavnost.

Vujadinović je poručio da nigde u Evropi nije zabranjeno iskopavanje litijuma, već da su u protekla dva meseca odobrena tri projekta iskopavanja litijuma od strane Evropske unije, i to u Finskoj, Češkoj i Nemačkoj.

Jovanović je ranije sazvao sednicu Odbora za zaštitu životne sredine sa jednom tačkom dnevnog reda: „Gde su potpisi građana Narodne inicijative o trajnoj zabrani iskopavanja litijuma i bora?“

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar