Sastanak Vulina i Patruševa u Moskvi: Zajednička borba protiv svih oblika kriminala

Na sastanku je istaknuto da je u proteklih godinu i po dana značajno unapređena saradnja  Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i organâ bezbednosti Ruske Federacije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić siguran i pouzdan partner, koji ne zaboravlja svoja vekovna prijateljstva, te da reč srpskog predsednika ima visok značaj i vrednost.

Ministar Vulin i sekretar Saveta bezbednosti Patrušev istakli su da Srbija i Rusija i njihove snage bezbednosti ostaju posvećeni zajedničkoj borbi protiv svih oblika kriminala, a posebno borbi protiv trgovine narkoticima, narko-dilera, terorizma i sajber kriminala.

Srpski ministar unutrašnjih poslova i sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije usaglasili su se da postoji prostor za dalji razvoj i jačanje saradnje Srbije i Rusije na polju bezbednosti.

Ministar Vulin istakao je da je pogrešno i uzaludno pokušavati izolovati geografski najveću zemlju na svetu, te da bi isključivanje Rusije iz međunarodnih organizacija, a posebno organizacija poput Interpola, bilo štetno i pogubno i da bi takav čin samo ostavio prostor za dalje jačanje i razvoj kriminala.

Patrušev je istakao je da ruska strana visoko ceni Srbiju kao pouzdanog prijatelja i partnera u međunarodnoj areni.

Vulin se zahvalio Ruskoj Federaciji na doslednom stavu i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar