Sastanak Bilčika i Nemeca sa poslanicima u Skupštini Srbije

Na sastanku sa evroparlamentarcima su bili šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov, njegova zamenica Marina Raguš, poslanik Socijalističke partije Srbije Uglješa Marković, poslanik SDPS-a Branimir Jovanović, poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović.

Prisustvovali su i opozicioni poslanici iz poslaničkih grupa „Ujedinjeni“ Pavle Grbović, šef poslaničke grupe Zeleno-levi blok, „Ne davimo Beograd“ Radomir Lazović, šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe „Moramo–Zajedno“ Nebojša Zelenović i poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta.

Sastanku sa poslanicima prethodili su razgovori Vladimira Bilčika i Matjaža Nemeca sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

„Poverenje među nama je veliko, kao što su veliki izazovi Srbije i EU sa kojima moramo da se suočimo na našem zajedničkom evropskom putu. Ali uvereni smo da ćemo uspešno nastaviti put dijaloga i uzajamnog poštovanja“, poručio je Nemec na Tviteru.

Tokom posete Beogradu Bilčik i Nemec sastali su se i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Bilčik je stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i zamenik člana Odbora za spoljne poslove, a Nemec je član delegacije pri Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija i član Odbora za spoljne poslove.

Evropski parlament je od 2019. godine aktivno uključen u olakšavanje dijaloga kroz proces međupartijskog dijaloga sa Skupštinom Srbije, navodi EP.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar