Саслушани власници предшколске установе осумњичени за прање новца

Осумњичени брачни пар је на саслушању изнео своју одбрану, али су обоје одбили да одговарају на питања поступајућег тужиоца, објављено је на сајту тог тужилаштва.

Тужилаштво је након саслушања предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченима одреди притвор.

Иначе, полиција трага за још једном особом због сумње да је овом брачном пару помогла у извршењу кривичног дела пореска утаја.

Сумња се да су они, у периоду од 2019. до 2021. године, у намери да избегну плаћање пореза на добит, фалсификовали 323 готовинска рачуна добављача за робу и услуге, у вредности од 130.794.050 динара, приказујући их у финансијским књигама као трошкове.

Затим су, како се сумња, користећи ове рачуне противправно подизали готовину и на тај начин умањили и лажно приказали основицу за обрачун и плаћање пореза на добит предшколске установе и успут избегли плаћање пореза и доприноса на лична примања Ј. Т. На тај начин су, како се сумња, оштетили државни буџет за око 35.624.000 динара.

Нелегално стечени новац осумњичени су, како се сумња, интегрисали у легалне токове кроз инвестициона улагања у предшколску установу куповином непокретности и материјалних добара, а већи део готовине су користили за личне потребе.

У сефу, који је у власништву Срђана Т., на ком је овлашћење имала Јелена Т., пронађено је 68.600 евра и око 60 грама злата.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar