Šapić: Raskidamo ugovor sa Kentkartom, Grad preuzima kontrolu i naplatu karata

Šapić je kazao da za raskid ugovora sa Kenkartom neće biti plaćanja nikakvih penala. „Posle toga možemo da pričamo mnogo ozbiljnije o nekim stvarima koje se tiču javnog prevoza. Neke korake smo preduzeli, ali moramo da sačekamo da se raskine ugovor, što će se desiti posle ove sednice gradske skupštine“, rekao Šapić.

On je dodao da se za par meseci mogu očekivati nove informacije o javnom prevozu.

Gradonačelnik Šapić izjavio je da gradsku vlast čekaju važni projekti, od kojih je jedan od veoma važnih Plan generalne regulacije šinskih sistema, kojim će biti utvrđena konačna trasa čitava prve linije metroa.

„Ovim planom se konačno kompletira detaljna razrada prve linije i može da se definiše lokacija svake stanice. Trasa se ne menja, ali je tu detaljno utvrđivanje, jer stanice ne mogu da se nađu negde tek tako, već mora da se ispituje područje“, kazao je Šapić u obraćanju odbornicima.

Odbornici opozicije žestoko su danas, na sednici Skupštini Grada Beograda, kritikovali predložene trase budućeg metroa. 

Govoreći o izgradnji biciklističko-pešačkog mosta preko Save, on je kazao da se o tome govori već decenijama, ali se iz nekog razloga taj projekat nije uradio.

„Mislim da je ovo velika stvar, posebno za novobeogradske blokove. Stiču se uslovi da napravimo projekat koji se nadam da ćemo završti do kraja ove godine, da bi mogli 2024. da krenemo u izvođenje tog mosta. Građani beogradskih blokova će biti povezani sa Adom Ciganlijom na koju će moći da dođu biciklom ili pešice“, rekao je Šapić.

Kako je najavio, projekat će početi da se radi posle ove sednice. „Pošto je lagan most, realno je da se isprojektuje do kraja ove godine i da se izgradi u roku od godinu godinu i po dana“, rekao je Šapić i dodao da će ponovnim aktiviranjem beogradske žičare biti dva alternativna načina dolaska na Adu Ciganliju, što će biti i put do Zoološkog vrta, kada tamo bude izmešten.

On je dodao da je takođe važan predlog plana detaljne regulacije za Ustaničku ulicu. „Posle 13 godina, 2009. usvojen je taj plan koji je zablokirao čitav taj deo Zvezdare, Mali Mokri Luk, Kaluđericu, zato što neko tada nije uzeo sve aspekte u obzir i ništa se na tom potezu nije uradilo, ostalo je parče. Uradićemo to na isti način kako je urađen Bulevar, neće biti nikakvih šminkanja o kojima pišu neki mediji“, rekao je Šapić.

Dodao je da je to velika stvar za sve građane Zvezdare i Kaluđerice, Malog Mokrog Luga, jer će Bulevar imati istu širinu u tom delu kao i u drugim delovima, dobiće se dve trake u svakom pravcu što će rasteretiti saobraćaj.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar