Šapić: Grad će preuzeti naplatu karata u javnom prevozu

Aleksandar Šapić je, na konferenciji za novinare posle sastanka sa pripadnicima Komunalne milicije i inspektorima gradskih sekretarijata, izjavio je da će Grad formirati javno preduzeće koje će preuzeti naplatu karata za javni prevoz i odgovornost za trošenje tog novca.

Najavio je nultu toleranciju za one koji krše komunalni red.

Komunalna milicija ubuduće neće čekati prijave građana već će sama početi da vodi računa o komunalnom redu, rekao je Šapić.

Grad će formirati i posebno telo u kojem će biti predstavnici firmi i institucija koje se bave komunalnim problemima grada. Ubuduće neće biti tolerancije za one koji krše javni red i mir, obećao je gradonačelnik.

„Cilj nam je da u gradu Beogradu ne postoji nijedna stvar na ulicama koju ljudi vide i osećaju  a koja im stvara probleme ili bilo koju vrstu neugodnosti u dnevnom funkcionisanju, a da mi to prvi ne saznamo i da unutar našeg sistema nismo komunicirali o tome“, kaže Šapić.

Siguran je da će Beograđani već u toku jeseni videti prve rezultate uvođenja komunalnog i svakog drugog reda, i to, kako je rekao, onakvog kakav imaju najozbiljnije evropske prestonice.

„Neće biti nelegalne gradnje“

Šapić je rekao i da, dok je on gradonačelnik, neće biti nelegalne gradnje u Beogradu.

„Ja da idem da rušim ljudima tek tako kuće u kojima žive – neću, ali da učinim sve da uvedem red i mir u ovom gradu, da više niko ne pomisli da će zidati čitave blokove naselja bez ijednog papira, da će to da pegla retroaktivno, taj film ovde gledati neće“, poručio je gradonačelnik.

Šapić je istakao da je izgradnja novog savskog mosta i tunela od dva kilometra koji će spojiti Ekonomski fakultet i Bulevar despota Stefana jedan od najvećih projekata koji bi trebalo da promeni sliku Beograda.

Tvrdi da će tako saobraćajne gužve na ovoj deonici biti smanjene za 14 odsto, a vazduh čistiji za 12 procenata.

Za sledeću sednicu Skupštine grada priprema se odluka koja treba da obezbedi pravni osnov za budući rad splavova, rekao je Šapić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar