Šapić: Drugo rešenje na funkciji gradonačelnika Beograda bilo bi nefer

Aleksandar Šapić kaže da će Srpska napredna stranka 11. februara na Glavnom odboru potvrditi gradsku i parlamentarnu listu.

„Ukoliko predlog predsednika Aleksandra Vučića da ja budem prvi na listi za Beograd bude prihvaćen, i ukoliko mi nakon izbora budemo u prilici da formiramo većinu, ja ću sigurno biti gradonačelnik Beograda, tu nema nikakve dileme“, rekao je Šapić za televiziju Hepi.

Kaže da bi, u slučaju pobede na izborima, neko drugo rešenje na funkciji gradonačelnika bilo nefer prema ljudima od kojih je traženo poverenje.

„Ne samo da je nepisano pravilo da nosilac liste na izborima bude gradonačelnik nakon njih, već je to fer prema ljudima od kojih tražite poverenje, jer oni kada izađu na izbore vide ime liste i samo ime onoga ko je prvi na listi. Mislim da bi bilo izuzetno nekorektno i nefer, i mi to sigurno nećemo raditi, da izlazite sa jednim imenom, a da posle toga dajete drugo ime, da neko preuzima odgovornost i daje obećanja, a da se posle toga pojavi neko drugi“, objasnio je Šapić.

Naglasio je da će, ukoliko nakon izbora bude bio na čelu Beograda, svu odgovornost pred građanima za funkcionisanje grada preuzeti on i ljudi koji će činiti njegov najbliži tim.

„Svi oni koji budu deo našeg šireg tima koji će voditi grad snosiće tu istu vrstu odgovornosti kroz mene. Ne želim ni na jedan način da se sklanjam, prebacujem odgovornost na druge. Pred građane ću izlaziti ja, a naša je obaveza da unutar organizacije gradskog sistema rešimo pitanja šta, ko, kako i zbog čega. Spreman sam da stanem ispred građana Beograda za sve stvari koje se dešavaju u glavnom gradu“, naglasio je Šapić.

Bezbednost dece, standardizacija, zdravstvena zaštita…

Šapić je naveo da će pored svih krucijalnih infrastrukturnih projekata koji moraju da se završe, insistirati i na projektima koji se tiču direktno građana i samo su na prvi pogled manje atraktivni, ali jednako važni za život.

„To je recimo bezbednost dece, mi smo na Novom Beogradu mnogo pažnje poklonili tome. Želimo da pokrenemo i pitanje promene zakona, da sarađujemo sa policijom i pravosuđem, da postoji, recimo, zakon prema kojem će u zonama škola i vrtića da važe posebne kazne za one koji diluju drogu. Da obezbedimo da kada roditelj pošalje dete u školu ili vrtić, bude apsolutno sigurnan da će ono biti bezbedno. Mi smo na Novom Beogradu sve škole pokrili kamerama, pa smo u opštini postavili monitoring centar za sve škole i vrtiće. To može da se uradi i na nivou Beograda“, rekao je Šapić.

Ističe da je važna i briga o starima, zbog čega je, kako kaže, između ostalog, predložio izgradnju gradskih kuća na svakoj opštini.

„Želimo da napravimo i standardizaciju. Daću primer parkova, mi smo na Novom Beogradu napravili standardizaciju parkova, u svakom imate i pet zonu za ljubitelje životinja, pored toga igralište, teretanu, košarkaški teren. Hoćemo da park na Novom Beogradu i Vračaru bude identičan kao i park u Borči i Mladenovcu“, rekao je Šapić.

Ističe da je da je još jedno važno pitanje koje će, ukoliko mu građani budu ukazali poverenje na izborima, nastojati da reši, jeste pitanje primarne zdravstevene zaštite građana.

„Da napravimo lokalne ambulate u svakom kraju, da građani imaju svog kućnog lekara sa kojim mogu da se čuju ili odu kog njega pre posete bolinici ili kliničkom centru. To je prava primarna zdravstvena zaštita, tako skidate opterećenje sa drugih zdravstvenih ustanova. Postoji mnogo stvari u kojima želimo da dođemo direktno do građana i sve one su važne kao i veliki projekti“, istakao je Aleksandar Šapić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar