RIK proglasio izbornu listu vlaške nacionalne manjine

Na sednici RIK-a, utvrđeno je da ta lista, koja ima 23 kandidata, ispunjava sve uslove i da je pravno valjana, a da je ukupan broj pravno valjanih izjava birača koji podržavaju ovu listu 773.

Osim toga, članovi RIK-a usvojili su rokovnik za vršenje izbornih radnji u postupku neposrednih izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina 13. novembra.

Usvojena je i odluka o utvrđivanju boje glasačkih listića i boje kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije za glasanje na ovim izborima.

Predlogom odluke predviđeno je da se za glasanje na izborima za nacionalne savete bošnjačke nacionalne manjine štampaju glasački listići braon boje, za mađarsku nacionalnu manjinu svetlo plave, za albansku crvene, aškalijsku lila, bugarsku ljubičaste, bunjevačku ciklama, a za vlašku nacionalnu manjinu tamno crvene boje.

Takođe, predlogom odluke predviđeno je da se za glasanje na izborima za nacionalne savete grčke nacionalne manjine štampaju glasački listići tirkizne boje, za egipatsku svetlo zelene, nemačku zlatne, poljsku narandžaste, a za romsku nacionalnu manjinu žute boje.

Za rumunsku nacionalnu manjinu glasački listići biće svetlo plave boje, za rusinsku tamno sive, rusku maslinasto zelene, slovačku plave, slovenačku roze, ukrajinsku tamno plave, a za češku nacionalnu manjinu zelene boje.

Kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije, kako je rečeno, štampaće se na papiru bele boje.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar