Rebalans budžeta prošao Odbor za finansije, opozicija iznela zamerke

Iz opozicionih klupa čula su se mišljenja da je rebalans budžeta priznanje kontinuiteta lošeg upravljanja ključnim sistemima u zemlji u proteklih 10 godina.

Poslanik Nebojša Zelenović istakao je da je za njega indikator kvaliteta života prodavnica, odnosno cene u njoj, a osnovne namirnice su, kako kaže poskupele od 20 do 60 odsto, pa je tako za prosečnog građanina inflacija 40 posto.

Lider stranke Zajedno za Srbiju upitao je i zašto su poskupljenja hrane veća u Srbiji nego u zemljama Evrope, a kurs je vezan za evro, a interesovala ga je i struktura cene dizela i derivata u Srbiji, kao i hoće li građani saznati ko je odgovoran za stanje u EPS-u.

Poslanik Dveri Boško Obradović ocenio je da nezaposlenost u Srbiji nije smanjena zbog masovnog odlaska građana u inostranstvo na rad.

On je ocenio da sve priče vlasti o uspesima mogu biti tačne ako se gledaju samo iz jednog ugla, a ne i kada se sagleda druga strana istine o ekonomskoj realnosti Srbije, iznevši tvrdnju da je za 10 godina vlasti SNS javni dug Srbije povećan za 17 milijardi evra.

Poslanica SPS Snežana Paunović poručila je da ta stranka smatra da ima osnova za kritiku rada elektroprivrede, i založila se za studioznu analizu.

Istakla je da će SPS podržati rebalans budžeta, i da će možda imati sitinije amandmane.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar