Reagovanja srpskih ministara: Besramna izjava hrvatskog predsednika Milanovića

Vulin je rekao da napadi na Vučića od strane Milanovića ne dolaze zato što je Aleksandar Vučić zločinac, već zato što neće da ćuti o hrvatskim zločinima.

„Ako u Srbiji ima zakona, onda će protiv Milanovića biti podignuta optužnica za širenje verske i nacionalne mržnje. Čovek koji se hvali ustaškim poreklom i pozdravlja progon Srba iz Hrvatske može da bude predsednik Hrvatske, ali ne bi smeo da bude na slobodi. Napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića od strane predsednika Hrvatske Zorana Milanovića ne dolaze zato što Aleksandar Vučić ima zločin na savesti, već zato što Hrvatska ima nepokajane zločine koje je Aleksandar Vučić otkrio i odbio da prećuti“, izjavio je Vulin.

Osudi Milanovićeve izjave pridružio se i ministar odbrane Nebojša Stefanović,

„Navodno stradala neka deca, kako to besramni hrvatski predsednik Zoran Milanović kaže, imaju svoje ime i prezime.

„Jovica Drča (6), Žarko (9) i Nevenka Rajić (11), Darko Vuković (13) – deca su ubijena na Petrovačkoj cesti. Nalazili su se u izbegličkoj koloni koju su 1995. godine bezočno bombardovali hrvatski „junaci“, koji, takođe, imaju ime i prezime“, naglasio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, suvišno je bilo šta reći o predsedniku jedne zemlje, države članice EU, koji se očigledno diči poznavanjem rada makroa i dama sa torbicama u Bruklinu, Harlemu i Bronksu, dok bez trunke ljudskosti štiti ubice dece.

„Jednostavno, ma koliko divljao u svojim izjavama i napadao Srbiju, predsednika Vučića i tužilaštvo u Beogradu, pravde za žrtve ovog nečovečnog zločina mora biti,“ istakao je Stefanović.

Hrvatski predsednik Milanović izjavio je da Srbija nema pravo da podiže optužnice protiv hrvatskih ratnih komandanata i dodao da će Hrvatska sutra „ako bude loše volje“ optužiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar