Reagovanja na stav Srbije u Generalnoj skupštini UN

Ambasador Evropske unije Emanuele Žiofre je napisao na Tviteru da Brisel pozdravalja to što se „Srbija pridružila 141 članici UN u izražavanju solidarnosti sa Ukrajinom“ koja je, kako je istakao, žrtva vojne agresije.

Povodom glasanja predstavnika Srbije pri UN, oglasila se i Ambasada SAD u Beogradu. 

„Drago nam je što je Srbija dala podršku Ukrajini u UN. Ovo istorijsko glasanje podržala je 141 država i osudila agresiju Rusije protiv jedne demokratske zemlje. Svi smo uz Ukrajinu“, navodi se objavi američke ambasade na Tviteru

I odlazeći ukrajinski ambasador u Beogradu Oleksandr Aleksandrovič oglasio se nakon što je na GS UN Srbija bila među 141 zemljom koje su glasale za rezoluciju.

„Ogromno hvala srpskom narodu na čvrstoj podršci ukrajinskom narodu. Zahvaljujem predsedniku Vučiću što je Srbija na strani istine i pravde“, napisao je Aleksandrovič na Fejsbuku.

Predstavnik Srbije pri UN Nemanja Stevanović rekao je da se Beograd pridružio osudi napada na Ukrajinu jer se zalaže za poštovanje teritorijalnog integriteta suverenih država.

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da se u tekstu ne pominju bilo kakve sankcije, ali da je s naše strane važno da osudimo urušavanje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje članice.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar