Реаговања дан после избора на северу КиМ – погрешан приступ Приштине и власт без легитимитета

Нема еуфорије, нити претераног задовољства исходом избора. Формално, представници институција су честитали новоизабраним председницима општина и одборницима, али мала излазност и то искључиво Албанаца, покварила је план да нови сазив локалних институција буде кредибилан.

За бојкот Срба, у Приштини криве Београд. Премијер Аљбин Курти је током дана реаговао на исход избора, очекује да институције на северу буду консолидоване и колико год је то могуће без разлике служе грађанима.

Ма колико овакве изјаве деловале убедљиво, овде има и реакција у којима се истиче да јучерашњи избори нису донели дугорочна решења и да је власт у Приштини изабрала погрешан приступ.

Односи Срба са севера и централних институција у Приштини су након јушерашњих избора све лошији, па се тако сада сва пажња помера на Брисел и предстојећу рунду дијалога Александра Вучића и Аљбина Куртија.

После подне су овде избори на северу већ пали у други план. Стигла је вест да је у Стразбуру подржана пријава Приштине у Савет Европе, чиме је, како се овде истиче, закључена прва фаза за пуноправно учлањење у ову међународну организацију.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar