Rau u Prištini: Radimo na pomirenju, važna nam je stabilnost

„Ovde smo da potvrdimo pomoć OEBS-a na svim poljima. Nastavićemo sa posvećenošću da se unapredi demokratsko društvo. Potrudićemo se da nastavimo sa doprinosom održavanju stabilnosti“, rekao je Rau u kratkom obraćanju medijima u Prištini.

Naveo je da je cilj njegove posete da se sastane sa institucionim liderima, partnerima i samom upravom OEBS-a, kako bi se iz prve ruke informisao o borbi protiv korupcije, slobodi medija i izbornom procesu.

„Razgovarali smo o oblastima u kojima OEBS može da pruži pomoć. OEBS ceni saradnju sa lokalnim vlastima. Nadam se da će to doprineti pomirenju u Jugoistočnoj Evropi, jer nam je važna stabilnost u ovom delu“, naveo je Rau.

Na Tviter nalogu OEBS-a navedeno je da se Rau u Prištini sastao sa predstavnicima centralnih vlasti, a da su razgovori bili fokusirani na saradnju sa OEBS-om i podršku te organizacije u planiranju i sprovođenju misije.

Zbignjev Rau se tokom dana u Prištini odvojeno sastao sa predsednicom Vjosom Osmani, kao i sa ministrom za zajednice i povratak Goranom Rakićem.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar