Ranjeni Delević biće prebačen na VMA, Petković: Napad ROSU je mnogo više od provokacije

Miljan Delević, koga su juče pripadnici ROSU ranili na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Leposavić, biće prebačen iz Kraljeva za Beograd, gde će se, na lični zahtev, lečiti na Vojnomedicinskoj akademiji.

Direktor Opšte bolnice u Kraljevu dr Zoran Mrvić rekao je da je Delević stabilnih vitalnih funkcija i da je rana koju je zadobio obrađena kako treba.

„Transport za VMA je po ličnoj želji pacijenta i mi ćemo to sprovesti u naredna dva-tri sata, nema znakova ugroženosti i zdravlja samog pacijenta, nadamo se brzom oporavku“, naveo je dr Mrvić.

Ranjenog Delevića danas je obišao i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i preneo mu pozdrave predsednika Vučića. Naveo je da je Delević ranjen samo zato što je Srbin.

„Kada pogledate auto, videćete da je izrešetan sa zadnje strane, da je kosovska policija krenula prva u napad sa namerom da ubije Miljana i Dušana, to mi je sada i Miljan potvrdio, na kraju krajeva, tu su bezbednosne kamere koje je instalirala kosovska policija. Zašto Svečlja ne pokaže kamere, nego nastavlja sa propagandom želeći da prikriva istinu, da ROSU svaki dan maltretira srpski narod?“, upitao je Petković.

Istakao je da je to mnogo više od provokacije i da je metak mogao da bude koban po njegov život, zbog čega je i hitno prebačen u Kraljevo.

„Na Bistričkom mostu i svuda gde su postavili punktove, ROSU policija svakodnevno zaustavlja i maltretira narod, drže ih po nekoliko sati, skidaju do gole kože, da bi predstavili kako Kurti ima moć na severu i da oni vladaju na severu“, naveo je Petković ističući da duge cevi nemaju šta tu da traže.

Međunarodna zajednica, dodaje, mora da reaguje i zaustavi zlo iz Prištine, jer to je jedini način da se sačuvaju mir i životi naših ljudi.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar