Rama: Ovakve situacije pokazuju zašto je potreban Otvoreni Balkan

Edi Rama je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa španskim premijerom Pedrom Sančezom u Tirani ocenio da je primena sporazuma o reciprocitetu pravo i obaveza Prištine i pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne opravdava, kako je rekao, akcije „određenih grupa na severu Kosova koje se iz sopstvenih razloga, protive primeni sporazuma“.

Rama je rekao i da ovakve situacije pokazuju zašto je potreban Otvoreni Balkan.

„Ove situacije ne pokazuju da je naš pristup Srbiji i politici zbližavanja i dijaloga pogrešan. Ove situacije pokazuju zašto je potreban Otvoreni Balkan i zašto Kosovo treba da dođe i sedne za sto Otvorenog Balkana“, porucio je Rama.

Rama je dodao da podržava vladu u Prištini 100 odsto i pozdravio odlaganje primene sporazuma za 30 dana, prenosi Juronjuz Albanija.

„Pozivam vlasti u Beogradu i predsednika Vučića da ne pružaju nikakva opravdanja ili alibi za određene grupe na severu Kosova, koje se iz sopstvenih razloga, protive primeni sporazuma“, rekao je Rama.

Rama je, kako prenosi Juronjuz Albanija, sa Sančezom razgovarao i o Kosovu i istakao da Španija i Albanija imaju drugačije stavove o tom pitanju, prenosi Albanijan dejli njuz.

„Španija ima drugačiji stav o Kosovu, iz razloga koji su vezani za samu Španiju i koji nemaju nikakve veze sa bilo kakvom vrstom diskriminacije ili predrasude prema albanskoj zajednici na Kosovu i njihovim pravima, ali smo razgovarali, još više u kontekstu situacije koja je sinoć nerazumno eskalirala, budući da je Vlada Kosova dužna da sprovodi sporazume vršeći teritorijalni suverenitet koji proizilazi iz nezavisnosti“, rekao je Rama.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar