Rakić sa Lajčakom: ZSO formirati što pre, to je obaveza Prištine

U Kosovskoj Mitrivici sa Lajčakom su razgovarali ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste Goran Rakić i gradonačelnici opština sa severa Milan Radojević, Zoran Todić, Srđan Vulović i Dragiša Milović.

„Sva otvorena pitanja između Srba i Albanaca moraju se rešavati dijalogom u Briselu ali i da se sve dogovoreno sprovede onako kako je predviđeno sporazumom Beograda i Prištine, jer jedino tako možemo da rešavamo probleme koji stoje na putu boljeg života. Svi jednostrani potezi će dovesti do destabilizacije situacije na terenu i dovesti u pitanje i ostale sporazume koji su dogovoreni“, rekao je ministar Rakić.

Dodao je da su Srbi oduvek bili konstruktivan partner u trasiranju puta za bolju budućnost i da isto očekuju i od svojih komšija sa kojima treba da grade zajednički suživot.

Tokom susreta ministra Rakića i gradonačelnika sa Lajčakom razgovarano je i o ostalim aktuelnim problemima koji otežavaju život Srba na KiM, a rečeno je i da bi bolja ekonomska situacija mogla da utiče na ključna pitanja boljeg položaja.

Takođe je rečeno da incidenti koji se dešavaju u povratničkim sredinama moraju odmah da prestanu zbog toga što proces povratka stoji u mestu, što je veoma loše.

Lajčak je ranije u Prištini najavio obilazak punkta Jarinje, a onda odlazak za Beograd.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar