Rakić predlaže da Srbi napuste kosovske institucije na severu KiM

Goran Rakić je sastanak sazvao imajući u vidu, kako ju je nazvao, najnoviju sramnu, nelegalnu i antisrpsku odluku Prištine kojom je suspendovan direktor Regionalne direkcije Sever Nenad Đurić, zbog toga što je odbio da svojim sugrađanima izdaje opomene, za posedovanje legalnih KM registarskih oznaka, a što su rukovodstvo Srpske liste i svi gradonačelnici sa severa pozdravili i podržali.

„Imajući u vidu sve pritiske kojima je izložen naš narod i svi ponosni Srbi koji ne pristaju da budu dekor Prištine, potrebno je da u saradnji sa našom državom Srbijom jačamo i gradimo srpske institucije na ovim prostorima“, poručio je Rakić, a saopštila Srpska lista.

Ukazao je da su Đurića na poziciju direktora Regionalne direkcije Sever birali Srbi i četiri gradonačelnika sa severa, i da Priština nema nikakvo pravo da preduzima bilo kakve sankcije prema njemu.

„Svi mi smo u kosovske institucije ušli, jer je to bio deo Briselskog sporazuma. Imajući u vidu da Priština ne poštuje potpisano, jasno je da mi nemamo šta da tražimo u tim institucijama, jer je očigledno da Priština bez ikakvih posledica krši svaki od potpisanih sporazuma“, poručio je Rakić.

Time, ujedno, žele da poruče da politički predstavnici srpskog naroda neće dozvoliti da se napada srpski narod, niti će nemo posmatrati kako Priština sprovodi teror nad građanima, naveo je Rakić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar