Rakić: Na nasilje ćemo odgovoriti mirnim i demokratskim protestom naroda

Goran Rakić je rekao da nikada nisu imali kraći sastanak sa predsednikom Vučićem, kao i da će se predsednik obratiti nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

U obraćanju novinarima nakon sastanka, predsednik Srpske liste je rekao da su od predsednika dobili čvrste garancije i uveravanja da će Srbija biti uz svoj narod.

„Predsedniku Vučiću smo jasno rekli i tražili od njega da, ukoliko kosovske bezbednosne snage, specijalne jedinice policije i bilo ko drugi krene da oduzima našu imovinu, a naša imovina su upravo i te tablice i ta vozila, da ćemo iskoristiti sva sredstva i demokratskim, mirnim putem pružiti otpor i biće to otpor naroda“, rekao je Rakić.

Istakao je da će, ukoliko bude nasilnog otimanja imovine Srba i oduzimanja vozila sa KM tablicama, oni odgovoriti „blokiranjem svim prelaza i ulaza od severa ka centralnom Kosovu na jugu“.

Međutim, napominje da niko ko živi na KiM ne može znati u šta će se sve to pretvoriti i kako će se situacija na terenu odvijati.

„Biće to miran, demokratski, nenasilni otpor naroda. Moram da priznam i kažem svima vama, ne zna niko od nas koji živimo tamo u šta će se sve to pretvoriti ukoliko neko nasilno krene da oduzima našu imovinu“, kaže Rakić.

Istakao je da srpski narod ovih dana trpi velike pritiske, te da su i brojevi telefona građana predati prištinskom MUP-u od kojih dobijaju instrukcije da preregistruju svoja vozila.

„Samo dva lica sa Severa su izvršila registraciju u registracionim centrima na severu Kosova. Iako Priština vodi kampanju svake vrste, uložila je do sad nekoliko miliona evra, Srbi su prepoznali tu propagandu i naravno i dalje veruju, kao što su oduvek verovali, samo državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučić“, rekao je Rakić. 

Zahvalio se predsedniku i državi Srbiji što su uz srpski narod i onda kada je najteže.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar