Rakić i gradonačelnici sa komandom Kfora: Negodovanje zbog policijskog nagomilavanja na severu KiM

Predstavnici Srpske liste preneli su komandantu Kfora Ferencu Kajariju protivljenje zbog gradnje „nelegalno izgrađene baze i uzurpacije privatne i opštinske imovine od specijalnih jedinica kosovske policije u opštinama Zubin Potok i Leposavić“.

„Nećemo dozvoliti nikakve provokacije niti od specijalnih kosovskih jedinica, niti od strane kosovskih bezbednosnih snaga, jer se svakom njihovom jednostranom akcijom ugrožava mir i stabilnost“, istakli su tokom sastanka sa Kajarijem, predsednik Srpske liste i ministar Goran Rakić i gradonačelnici četiri severne opštine na KiM.

Podizanje nove baze u selu Gornji Jasenovik kod Zubinog Potoka, objavio je premijer Aljbin Kurti na svom Fejsbuk profilu, kada je prošle nedelje, na 23 godine od formiranja kosovske policije obišao tu lokaciju u društvu ministra unutrašnjih poslova Đeljalja Svećlje.

Današnji sastanak u Kosovskoj Mitrovici komandanta Kfora i predstavnika Srba na severu bio je drugi po redu u proteklih 20 dana.

Sastanku je prisustvovao i pukovnik Multinacionalne brigade Istok, komandant baze Bondstil Kristofer Samulski.

On je prethodno na svom Tviter nalogu objavio da Kfor patrolira svim područjima na Kosovu jer mu je mandat da svim ljudima osigura bezbedno okruženje.

„Naš mandat je da obezbedimo ljudima na Kosovu bezbedno i sigurno okruženje bez obzira na etničku pripadnost, veru ili gde žive. Stoga patroliramo svim područjima i ostajemo blizu zajednice“, naveo je komandant Samulski i podsetio da Kfor misiju spovodi poslednjih 20 godina u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„Ponosan sam što predvodim dobro obučene vojnike različitih nacija. Nastavićemo da prilagođavamo naše prisustvo i angažovanje kako bismo osigurali da lokalne zajednice mogu da nastave svoj miran život na Kosovu“, rekao je Samulski.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar