Radnik o upadu ROSU na Gazivode: Uperili su pušku u mene i pocepali zastavu

V. K. je i u izjavi Radio Beogradu ispričao svoje iskustvo sa pripadnicima specijalnih snaga kosovske policije. Istakao je da su uperili puške u njega, ispitivali ga, iscepali zastavu, a onda ga oterali.

„Otišao sam na veliku branu na Gazivode da izmerim nivo vode zbog kiše, kada sam video četiri pet pripadnika Rosu kako obijaju kapiju i kućicu. Uperili su puške u mene, ispitivali me i iscepali zastavu, a onda me oterali“, ovako za Kosovo onlajn današnje događaje opisuje radnik V. K. koji je na brani zatekao pripadnike specijalnih jedinica ROSU.

Kako kaže, na Gazivode je otišao da izmeri nivo vode nakon obilnih kiša, što mu spada u opis posla, kada je prema njegovim rečima video petoricu pripadnika ROSU kako obijaju kućicu i lome kapiju na velikoj brani.

„A, onda su me ugledali i potrčali ka meni, valjda me nisu očekivali. Uperili su puške, duge cevi u mene, pitali su me ko sam i šta radim ovde, pokušao sam da im objasnim da sam kao portir zadužen da merim nivo vode“, navodi V. K.

Prema njegovim rečima, pripadnici Rosu su hteli da znaju ima li kamera na kućici, na šta je on rekao da ne zna.

„Nakon čega su me pitali dal je ovo Kosovo ili Srbija. Samo sam im rekao da sam rođen ovde, a onda su uzeli da cepaju srpsku zastavu. Kad su je iscepali vratili su mi je i rekli da sam „voljno“ i da bežim odavde“, rekao je radnik.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar