Пуцњава у школи на Врачару – МУП: Страдало осам ученика и радник обезбеђења, шесторо деце и наставница повређени, нападач ухапшен

Заштитник грађана Зоран Пашалић изајвио је да трагедија у основној школи „Владимир Рибникар“, какав год био мотив малолетног убице, представља крајње упозорење да смо као друштво прешли критичну тачку нарастајућег насиља, нажалост, и међу децом. 

Пашалић је нагласио само за „само генерацију, две стигли до појаве која је била незамислива пре три или четири деценије“.

„Позивам цело друштво, од родитеља преко просветних радника до представника законодавне и извршне власти, али и децу, да много више пажње посветимо превенцији, едукацији, али и садржајима која наша деца свакодневно упијају са друштвених мрежа и медија“, поручио је заштитник грађана. 

Пашалић је, у своје и у име институције, изразио најдубље саучешће родитељима и свима који су јутрос изгубили вољену особу, у нади да ће данашњи случај остати први и једини, и да ће друштво у Србији успети да се издигне изнад изазова које доноси данашње време у целом свету.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar