PSG primljen u Liberalnu internacionalu

U saopštenju PSG-a se ističe da je to značajno međunarodno priznanje za pokret koji je prepoznat kao relevantna liberalna organizacija u Srbiji i partner velikim i starim partijama širom Evrope i Sveta.

Ukazuje se na to da je Liberalna internacionala politička međunarodna federacija liberalnih političkih partija i postala je eminentna mreža za jačanje liberalizma širom sveta sa preko 110 članova, od kojih su najznačajniji naši u ALDE grupi poput VVD i D66 iz Holandije, FDP iz Nemačke i Libdems iz Velike Britanije, ali i, kako se napominje, mnoge međunarodno značajne partije poput Liberala iz Kanade, premijera Džastina Trudoa.

Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana, koji je predstavljao PSG u Sofiji, rekao je da danas nije lako biti liberalna organizacija u svetu gde se svakodnevno krše ljudska prava, a autoritarni režimi niču i u državama gde ih nikad nije bilo.

„Ali to što nije lako, ne znači da nije ispravno. Zato je zadatak svih nas da se ne zalažemo uvek za ono što je popularno, već za ono što je ispravno. Počastvovan sam što imam mnogo saboraca na tom putu, jer samo zajedno možemo da promenimo svet na bolje“, naveo je Grbović.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar