Protest protiv vlade Aljbina Kurtija – postavljene zastave SAD, prozori obojeni u crno

Aktivisti Socijaldemokratske partije obojili su prozore na zgradi vlade u Prištini u crno kako bi ukazali na zatvorenost vlade prema građanima i medijima, posebno po pitanju dijaloga sa Beogradom, prenosi prištinski Reporteri.

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Moljićaj rekao je da Priština nikada nije imala netransparentniju vladu i objasnio da je današnja akcija sprovedena kako bi se pokazalo da su građani i mediji neinformisani, dodaje Gazeta ekspres.

Aktivista Arljind Imeri postavio je 17 zastava ispred zgrade prištinske vlade kako bi, kako je naveo, podsetio zvaničnike da Priština treba da deluje u skladu sa zahtevima SAD koje su, napominje Reporteri, tražile da se odloži odluka o preregistraciji vozila za deset meseci, što je Kurti odbio.

Imeri je naglasio da je sporazum o osnivanju Zajednice srpskih opština ratifikovan u skupštini i da ga podržavaju i SAD.

Ranije danas, ubrzo nakon početka sastanka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa liderima opozicionih partija, predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj napustio je zgradu vlade.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar