Продужен притвор оцу осумњиченом да је држао ћерку заробљену у стану на Звездари

У. П. је претходног месеца на саслушању изјавио да ће искористити своје законско право и бранити се ћутањем, као и да је у дужем временском периоду користио опојне дроге и алкохол.

Наредбом о спровођењу истраге осумњиченом је стављено на терет да је у временском периоду дужем од две године безобзирним понашањем угрожавао телесни интегритет своје ћерке, малолетне Л. П. чиме би учинио кривично дело Насиље у породици.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду јуче је најавило да ће истрага против осумњченог бити готова за неколико дана, када ће се ово тужилаштво огласити званичним саопштењем.

Након што је 24. марта извршен претрес стана на Звездари у ком је пронађена малолетна оштећена, дежурни заменик јавног тужиоца је наложио полицијским службеницима да распишу потрагу за осумњиченим који се дао у бекство.

У. П. је пронађен 28. марта, када му је одређено задржавање. Више јавно тужилаштво у Београду је претходног месеца дало налоге полицији да испита има ли евентуланих пропуста у раду институција у вези овог случаја, односно да ли има елемената кривичног дела несавесан рад у служби у поступању органа старатељства из Центра за социјални рад, локалне самоуправе, која треба да води рачуна о упису детета у предшколску установу, а потом и основну школу, као и рад и надлежне здравствене установе.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar