Процена британске банке: Биткоин ће вредети 100.000 долара до краја 2024. године

Британска банка „Стандард чартеред“ саопштила је данас да криптовалута биткоин до краја 2024. године може да достигне вредност од 100.000 долара (90.700 евра).

„Криптозими је крај. Неизвесност је и даље ту, али верујемо да цена од 100.000 долара за један биткоин постаје реална“, рекао је шеф одељења за истраживање дигиталне имовине банке „Стандард чартеред“, Џеф Кендрик.

Биткоин би могао да ојача захваљују недавним превирањима у банкарском сектору, стабилизацији ризичне имовине пошто амерички ФЕД заврши циклус повећања каматних стопа, као и због раста исплативости крипторударења, навео је он.

„Стандард чартеред“ каже да је биткоин профитирао због свог статуса „брендиране сигурне луке“, а недавна подршка Европског парламента за први сет правила који регулишу тржиште са криптовалутама би могао да представља додатни ветар у леђа за биткоин, преноси Ројтерс.

Банка „Џеј Пи Морган“ је 5. априла саопштила да би техничка промена у блокчејну биткоина у априлу 2024. године, позната као халвинг, могла да подигне његову цену, с обзиром на то да ће производња биткоина бити скупља, па ће створити „позитиван психолошки ефекат“.

Халвинг је термин који означава смањење блок награде крипторударима за пола после одређеног броја блокова. Биткоин је ове године у порасту, његова вредност се попела изнад 30.000 долара у априлу, први пут за 10 месеци.

Процена о огромном расту вредности биткоина било је и раније, али се нису увек обистиниле. Аналитичар лондонског Ситија је у новембру 2020. рекао да би биткоин могао да се попне и на 318.000 долара до краја 2022. године.

Прошле године је, међутим, пао за око 65 одсто, на 16.500 долара.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar