Priština zabranila pomoćniku direktora Kancelarije za KiM da poseti pokrajinu

Ivan Vujić je sutra trebalo da obiđe Klinu i Osojane i socijalno ugroženoj petočlanoj porodici Komatović iz sela Žač uruči neophodnu pomoć Kancelarije za KiM, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Međutim, kako se dodaje, njemu je večeras zabranjeno da pređe administrativni prelaz na Jarinju, bez ikakvog obrazloženja.

„Očigledna je namera Aljbina Kurtija da radikalizuje i dodatno izazove tenzije na prostoru Kosova i Metohije, jer je njegov jedini i osnovni cilj da pokuša da isprovocira neodmerenu reakciju Srba sa Kosova i Metohije i nastavi da gazi sve sporazume postignute u Briselu, među kojima je i onaj o slobodi kretanja“, ocenjuje Kancelarija.

Pomoćnik direktora Kancelarije Ivan Vujić, dodaje, ne podleže pod odredbe sporazuma o zvaničnim posetama i nije u obavezi da svoju posetu najavi.

„Ovo nije prvi put da Priština zabranjuje predstavnicima i pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM da posete Kosovo i Metohiju i time grubo krši sporazume. Uprkos tome, Srbi sa KiM i zvanični Beograd nastaviće da čuvaju mir i stabilnost i neće prestati da pomažu svom narodu na Kosovu i Metohiji“, poručuje Kancelarija za Kosovu i Metohiji.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar