Priština: Činimo sve da obezbedimo podršku za članstvo u Savetu Evrope

Šef kabineta ministarke spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Šar Jakupi objavio je na svom Tviter nalogu da je ministarka Donika Gervala lično podnela zahtev za članstvo u Savetu Evrope. Prethodno je vlada na elektronskoj sednici danas načelno odobrila inicijativu za podnošenje prijave u toj međunarodnoj organizaciji.

Predsednik Skupštine u Prištini Gljauk Konjufca izjavio je povodom inicijative da čine sve što je moguće da obezbede podršku.

„Tamo imamo i delegaciju koja je stalni predstavnik Kosova u parlamentu, koji redovno učestvuju na skupštini Saveta Evrope“, rekao je Konjufca prištinskim medijima.

Osmani: Obezbedili smo podršku Litvanije

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je da je Priština obezbedila podršku Litvanije za članstvo u Savetu Evrope.

Osmanijeva se u Litvaniji sastala sa predsednikom te zemlje Gitanasom Nausedom, zahvalivši mu na podršci za pridruživanje Savetu Evrope i NATO-u, prenose mediji u Prištini.

„Mislim da se slažete da su ove vrednosti ugrožene od strane Rusije, ne samo u Ukrajini, već i šire. Raskrsnica na kojoj se nalazimo definisaće Evropu u narednim godinama. Gospodine predsedniče, danas smo tokom sastanka razgovarali o članstvu Kosova u Savetu Evrope i NATO-u i EU, i hvala vam na podršci koju ste nam pružili. Mi smo zahvalni za državnu izgradnju Kosova“, rekla je Osmanijeva.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar