Pripadnici ROSU pucali na automobil na Bistričkom mostu, ranjeni muškarac prebačen u Kraljevo

Izveštaj Andrije Igića

Your browser does not support the video tag.

Petković: Svečlja izneo još jednu dezinformaciju o napadu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izneo još jednu dezinformaciju o specijalnoj kosovskoj policiji ROSU čiji su pripadnici pucali kod punkta na Bistričkom mostu na vozilo u kojem su se nalazila dvojica Srba.

Petković je na Tviteru napisao da na mestu gde je ROSU pucao „u Miljana (Delevića) postoje nadzorne kamere“ i upitao „zašto Svečlja ne pusti snimak da svi vide šta se zaista dogodilo“.

Supruga ranjenog Delevića: Zabrinuta sam za njega

Ana Delević, supruga Miljana Delevića koji je ranjen kada su na njega pucali pripadnici ROSU na Bistričkom mostu u Leposaviću, kaže da je veoma zabrinuta za zdravstveno stanje svog supruga, jer mu je oštećeno plućno krilo, kao i da će on sutra biti prebačen iz bolnice u Kraljevu u Kragujevac ili Beograd na dalje lečenje.

Muškarac koji je ranjen u pucnjavi kod Bistričkog mosta prebačen je kolima Hitne pomoći iz Leposavića u bolnicu u Kraljevu. Iz bolnice su saopštili da je pacijent stabilno.

„Oko 14 časova kolima Hitne pomoći iz Leposavića dovezen je pacijent, star 37 godina, sa prostrelnom ranom levog grudnog koša. Osim šoknog stanja, on je trenutno bez vitalno ugroženih simptoma, ali je teška telesna povreda. Trenutno se radi dodatna dijagnostika, skener i ostalo, a biće smešten na intenzivnu negu i uradiće se primarna obrada rana i sve ostalo što se zahteva po našim protokolima“, rekao je medijima dr Zoran Mević iz kraljevačke bolnice.

U saopštenju Petra Petkovića navodi se da je tom prilikom ranjen M. D. dok je njegov suvozač D. S. tek pukom srećom prošao bez povreda, a čitav automobil je izrešetan.

Kako dodaje, M. D. je pogođen u predelu leve strane grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je hitno prebačen u bolnicu u Kraljevu.

„Pripadnici Kurtijevih ROSU specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga ROSU policija maltretira. Kurtijevi specijalci ROSU nema šta da traže na severu KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi“, istakao je Petković.

Dodaje da Beograd od početka prisustva specijalaca ROSU na severu upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini, što se danas i pokazalo.

„Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KiM“, poručio je Petković.

Srpska lista osudila napad i zahteva momentalno povlačenje ROSU sa severa KiM

Srpska lista saopštila je da je rafalna paljba Kurtijevih specijalaca na Srbe kod ilegalnog punkta na mostu kod Bistričke reke u kojoj je teško ranjen M. D. kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od Nove godine naovamo.

„Nakon što je za Badnji dan pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga pucao u srpsku decu u Štrpcu, danas su Kurtijevi specijalci izrešetali vozilo u kome su bila dvojica Srba i tom prilikom pucali s ciljem da ubiju“, navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste dodaju da nedeljama upozoravaju na neprofesionalno ponašanje Kurtijevih specijalaca koji nastoje da svojim delovanjem zastrašuju srpski narod i izazivaju incidente, i insistiramo da međunarodna zajednica osudi brutalnost ovih kriminalaca u uniformama, nažalost, nema odgovora te ne čudi današnji brutalni napad koji je samo nastavak antisrpske histerije režima u Prištini.

Zahtevaju momentalno povlačenje svih Kurtijevih specijalaca sa severa Kosova i Metohije i hapšenje i sankcionisanje onih koji su danas pokušali da ubiju dvojicu Srba koji su bili u automobilu.

„Još jednom naglašavamo da dalje prisustvo ovih formacija nas može dovesti u spiralu događaja koje će nepovratno ugroziti mir na ovim prostorima“, navodi se, između ostalog, u saopštenju Srpske liste.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar