Приказ предатог оружја у Дуваништу, до јутрос прикупљено 13.500 комада наоружања

У пратњи министра унутрашњих послова Братислава Гашића и припадника МУП-а Србије, председник Србије Александар Вучић присуствује у Дуваништу код Смедерева приказу нерегистрованог оружја, муниције и минско-експлозивних средстава, које су од 8. маја грађани предали полицијским станицама.

Вучић је потврдио да је држава одлучна да спроведе своју одлуку и да ће грађанима до 8. јуна бити омогућено да без последица предају све непријављено оружје, муницију и експлозивне направе, али после тог рока, према речима председника, биће примењене репресивне мере за држање непријављеног оружја и муниције.

Вучић је саопштио да је до јутрос прикупљено око 13.500 комада различитог наоружања и минско-експлозивних средстава, од тога око 1.750 ручних граната, бомби и зоља.

„Поносан сам на ову акцију и резултате, и то је нешто што смо обећали грађанима Србије, то је потребно, важно због веће сигурности грађана Србије“, истакао је Вучић.

Истакао је да је прикупљен велики број аутоматских пушака, углавном са преклопним кундаком, као и снајперске пушке, митраљези и друго оружје, додајући да је важно да такве ствари заврше у рукама државе, а не да зависимо од тога хоће ли неки појединац да их злоупотреби.

„Морамо то да урадимо и мерама да дејствујемо снажно, после трагедија које су нас погодиле, да бисмо обезбедили сигурност и безбедност за наше људе“, нагласио је Вучић.

Похвалио је рад управа у Сремској Митровици, Шапцу и Новом Саду. „Београд је такође прикупио велики број цеви, али и ове три управе су прикупиле велики број оружја“, рекао је Вучић.

Позвао је још једном све грађане да до 8. јуна предају и нелегално и легално оружје, и нагласио да до тог периода могу без санкција да предају нелегално оружје, а да ће после држава да реагује репресивно и да ће казне бити огромне.

„Никоме се не исплати да код себе држи нелегално оружје. Ви то чак не бацате, ми то дајемо у Заставу Крагујевац да бисмо добили неке нове пушке. Они користе делове и разне ствари од тога да би направили ново оружје и тиме се наоружава наша полиција, наша војска, тако да знате да нисте уништили нешто што је потребно за одбрану земље, напротив – допринели сте одбрани земље, али сте смањили ризик за безбедност и сигурност наше деце“, рекао је Вучић.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar