Преврнуо се брод у Индији, најмање 22 страдала – углавном деца

Полицијски званичници округа Малапурам изјавили су да се бродић преврнуо код приобалног града Танура јер је био препун.

Министар за рибарство и развој лука у држави Керала на југу Индије рекао је да су жртве у највећем броју деца која су била на школском распусту.

Очекује се да ће број погинулих порасти јер је чамац заглављен у мутној води и извучен је да би се спасили заробљени унутра.

Десетине спасилаца су током недеље увече тражили преживеле јер је чамац био делимично потопљен. Неки су користили ужад не би ли обезбедили бродић од померања, док су други били у води.

Извештаји о броју људи на пловилу у тренутку несреће кажу да је било између 30 и 40 људи, што је превише за туристички бродић.

Локални медиј Онманорама објавио је да је погинуло 11 особа из једне породице, укључујући троје деце. Четворо је пребачено у болницу и у критичном су стању.

Индијски премијер Нарендра Моди је објавио на Твитеру да жали за страдалима и да је погођен бројем жртава, а најавио је одштету за породице жртава.

Несреће на водама су нажалост уобичајене у Индији, јер су многа пловила претрпана и имају неадекватну безбедносну опрему.

У септембру 2020. године, 12 људи се удавило када се брод за разгледање преврнуо на набујалој реци Годавари у јужној држави Андра Прадеш. У мају 2018, 30 људи је погинуло када се пловило преврнуло у истом региону.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar