Premijerka u Kosovskoj Mitrovici: Uvek ćemo biti uz naš narod na KiM

Premijerka Ana Brnabić poručila je da će Srbija uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

„Ogromno mi je zadovoljstvo i velika čast što sam na Kosmetu. Želim odavde, sa KiM, da pošaljem jasnu poruku, poruku mira stabilnosti i tolerancije i poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ćemo uvek biti uz naš narod na KiM“, rekla je Brnabićeva obraćajući se okupljenima u zgradi Multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Istakla je da je ovo izuzetno težak i kompleksan trenutak, ali da je zadovoljna što je, uprkos provokacijama, sačuvan mir.

„Interesi Republike Srbije i srpskog naroda su mir i stabilnost“, poručila je Brnabićeva.

Napomenula je da je država u proteklih nekoliko godina investirala na KiM više nego u poslednjih 40 godina.

„Država je na usluzi svojim građanima i sve što smo uradili u centralnoj Srbiji, želimo da uradimo i pomognemo Srbima na KiM“, rekla je premijerka.

Dodala je da je važno što je u Kosovskoj Mitrovici napravljen centar u kojem će deca moći da uče savremene tehnologije, jer će to, uz obezbeđivanje mira i stabilnosti, obezbediti prosperitet na KiM.

„Obezbediće da deca ovde ostanu, da ovde vide svoju budućnost, da vide rast plata i penzija. Bićemo uz srpski narod i drago mi je što sam ovde, u ovim teškim okolnostima“, rekla je Brnabićeva.

Poručila je da je najveća i najvažnija tema, što će, kaže, svuda ponavljati i od koje neće odustati – Zajednica srpskih opština.

„To je ono na čemu ćemo nastaviti da insistiramo svakoga dana“, zaključila je Brnabićeva. 

Your browser does not support the video tag.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar