Predsedništvo SNS-a odlučuje o mandataru nove Vlade, sednica u 17 sati

Predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić ranije je naveo kao kandidate za mandatara za sastav nove vlade aktuelnu premijerku Anu Brnabić i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, ali nije isključio mogućnost da će biti još predloga.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je na današnjoj sednici Predsedništva SNS jedna od tema biti sastav koalicije koja će formirati buduću vlade.

„Očekujem da SNS pozove manjinske stranke, da vlada bude inkluzivna više nego pre. Treba da donesemo odluku idemo li u koaliciju sa SPS-om i Jedinstvenom Srbijom, i možda sa još nekim strankama“, rekao je Vučević novinarima u Novom Sadu.

Veruje da će se izaći sa timom koji je jedinstven u zaštiti države i građana.“Ako bude dolazilo do nekih promena u Novom Sadu, ja ću to podeliti sa javnošću.

„Izaći ću sa predlozima pred skupštinu i stranku i pokušati da ih obrazložim. Ne bih da prejudiciram i pravim pritisak na druge ljude nepotrebno, ili pre vremena. Sačekajmo šta će biti“, rekao je Vučević.

Vučević je naveo i da će se na sednici govoriti i o Kosovu i Metohiji, šta nas čeka 1. septembra, dodajući da sada SAD ulaze energičnije u proces traženja kompromisnog rešenja. 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar