Predsednik Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Austrije

U razgovoru sa ambasadorom Ebnerom, predsednik Vučić je, kako se navodi, izrazio nadu da će tokom njegovog mandata nastaviti konstruktivna i uspešna sveobuhvatna saradnja između Srbije i Austrije i učvršćivanje bliskih i prijateljskih odnosa dveju zemalja.

„Osvrnuvši se na nedavne razgovore koje je sa saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom vodio na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, predsednik Vučić je istakao da intenzitet susreta pruža doprinos nastavku evropskih integracija i očuvanju stabilnosti našeg regiona i potvrđuje obostranu nameru da dodatno učvrstimo međusobno poverenje i saradnju u oblastima koje su od značaja za obe zemlje“, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da je predsednik Vučić konstatovao da je ekonomska saradnja Srbije i Austrije veoma razvijena, ali da u predstojećem periodu očekuje njeno dalje jačanje.

Ambasador Ebner je, dodaje se, predajući akreditivna pisma predsedniku Vučiću, istakao da Austrija pruža jasnu podršku evrointegracijama Srbije i politici regionalne stabilnosti za koju se naša zemlja dosledno zalaže.

„Novoizabrani ambasador je dodao da će nastaviti da radi na unapređenju saradnje od obostrane koristi, posebno u oblasti ekonomije, imajući u vidu da je Austrija treći najveći strani investitor i peti spoljnotrgovinski partner u razmeni usluga u Srbiji“, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnoj energetskoj situaciji sa kojom se evropske zemlje suočavaju zbog komplikovane globalne političke situacije.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar