Председник Вучић позвао грађане на велики скуп 26. маја

Александар Вучић је, у обраћању објављеном на порталу Новости, рекао да ће скуп бити одржан испред Народне скупштине или на Тргу републике у Београду 26. маја у поподневним сатима.

„Поштовани грађани Србије, туга, жалост и бол у Србији не пролазе. Туга за изгубљеном децом, жал за изгубљеним људима, дивним људима који никакву кривицу нису имали. Ми смо после тешког ударца морали да покренемо акцију и само данас прикупили смо готово 3.000 комада наоружања и показали да ћемо бити у стању да се боримо за мир, да сачувамо људске животе и да променимо много тога“, рекао је Вучић.

Како је рекао, показали су добру вољу и према политичким противницима који су на „бруталан начин злоупотребили трагедију и у току дана жалости заказивали своје политичке скупове са јединим циљем да примене насиље и да се насилним путем дочепају власти“.

„Нису то ни крили, само су показали свима своје лице о којем смо, не тако ретко, некада говорили. Без обзира на све, опет смо рекли да стојимо на располагању, да смо спремни да разговарамо о великим и важним променама у држави. Нису хтели да нас чују, нису хтели да слушају зато што мисле да је тренутак да и без избора и без икакве воље народа на силу дођу до власти, знајући да их људи у Србији никада нису хтели и никада неће хтети“, рекао је Вучић.

Председник Србије поручује да су спремни да разговарају о свим темама – од медија, ријалитија, учешћа или неучешћа полиције, подношења оставки различитих функционера и да се о томе расправља и у Народној скупштини.

„Ништа од тога није било довољно и неће бити довољно. Једини њихов циљ је да се на силу преузме власт и да се Србија уведе у хаос, нестабилност, немире и нереде. Управо зато, ми смо се вечерас договорили и позивамо све грађане Србије да 26. маја, дан уочи великих и важних одлука за Србију позовемо људе у одбрану слободарских, демократских вредности наше Србије да дођу на највећи скуп икада одржан у Србији“, поручио је Вучић.

Додао је да ће скуп бити одржан испред Народне скупштине или на Тргу Републике у Београду 26. у послеподневним сатима.

„Позивамо све људе који желе добро Србији, који желе да сачувамо Србију, да је одбранимо од оних који би да је уруше и да је униште по сваку цену и да покажемо на миран, достојанствен, поносан и демократски начин да Србију нико не може да одузме њеним грађанима. Живела Србија, видећемо се 26. маја на платоу испред Народне скупштине“, казао је у видео-поруци грађанима председник Вучић.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar