Predsednik Vučić ispratio Erdogana na aerodromu

„Ispraćam predsednika Erdogana uveren da Srbija ima iskrenog i pouzdanog partnera sa kojim uvek može da razgovara o najvažnijim pitanjima. Do skorog viđenja, dragi prijatelju“, napisao je predsednik Vučić na Instagramu uz fotografije sa aerodroma „Nikola Tesla“.

Vučić je u Beogradu razgovarao sa Erdoganom, a između dve zemlje potpisan je niz sporazuma o saradnji. Održan je i Srpsko-turski biznis forum.

Predsednik Vučić je u obraćanju medijima nakon sastanka rekao da je sa turskim predsednikom razgovarao o svim važnim pitanjima, o unapređenju saradnje, situaciji u Ukrajini, o energetici. Zamolio je Erdogana za pomoć Srbiji u snabdevanju strujom tokom zime, kako bi se obezbedile količine koje nam nedostaju.

Srbija je zainteresovana za kupovinu bespilotnih letelica „bajraktar“, nadam se da ćemo uspeti sledeće godine, poručio je Vučić.

Erdogan je ocenio da su odnosi Turske i Srbije na odličnom nivou i naveo da je Turska spremna da u dijalogu Beograda i Prištine pruži podršku na svaki mogući način da bi se postiglo rešenje.

Turski predsednik iz Beograda putuje u Hrvatsku.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar