Predsednik Vučić danas domaćin Orbanu i Nehameru

Na prvom trilateralnom samitu 3. oktobra u Budimpešti, pokrenutra je akcija tri zemlje u borbi sa ilegalnim migracijama, kako bi se smanjio pritisak na granice tri zemlje.

Tri dana kasnije, usledio je ministarski sastanak u Beogradu kada je dogovoreno da će Srbija, zbog velikog priliva migranata dobiti pomoć Austrije i Mađarske kako bi zaštitila granicu prema Severnoj Makedoniji.

Austrijski kancelar Karl Nehamer, uoči današnjeg sastanka, rekao je da je cilj samita u Beogradu stvaranje snažne osovine u borbi protiv ilegalne migracije i preduzimanje zajedničkih mera za snažniju zaštitu granica.

Iz njegovog kabineta je saopšteno da će na sastanku u Beogradu biti upućen snažan signal daljeg pooštravanja mera.

Fokus samita biće jačanje zaštite granice i mere za vraćanje ilegalnih migranata.

Nehamer smatra da je evropski sistem azila propao. „Sve dok Evropska komisija ne bude konačno delovala, moramo sami preduzimati mere i to činimo“, naglasio je on dodajući da je zbog toga na Samitu u Beogradu apsolutni prioritet u borbi protiv ilegalne migracije zaštita granica u Mađarskoj i Srbiji.

Austrija će, kako se poručuje iz Beča, podržati Srbiju u zaštiti granice, kao i vraćanju ilegalaca iz Srbije u zemlje porekla.

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar