Predsednik Nemačke Štajnmajer: Srećan sam jer je nemačko-francuski predlog postigao uspeh i prihvata se

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer je na zajedničkoj konferenciji za novinare, u Skoplju, sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim rekao da cela Evropska unija ima hitan interes za normalizaciju odnosa između Prištine i Beograda.

„Za to su se pripremali, davali su se predlozi. Srećan sam jer je nemačko-francuski predlog sada postigao uspeh i prihvata se“, tvrdi Štajnmajer, objavio je skopski portal 24info, a prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, to bi moglo da podstakne zainteresovane strane da nastave saradnju u ovoj oblasti.

Ranije danas, u intervjuu za Dojče vele na pitanje o konfliktu između Prištine i Beograda „koji je smiren u poslednjem trenutku“ nemački predsednik Štajnmajer rekao je da je ta situacija pokazala koliko je zapravo EU važna u regionu. 

„Evropa ima tu pregovaračku moć, te pregovaračke mogućnosti i mogla je u tom, iz naše perspektive relativno malom sukobu oko registarskih tablica, da doprinese rešenju“, istakao je predsednik Nemačke u ingtervjuu za DW i dodao da ako su manji konflikti rešivi, onda se treba pozabaviti i većim konfliktima koji bi mogli doprineti normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine i u tom smislu bili mirno rešeni.
 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar