Predsednik naredio podizanje borbene gotovosti Vojske i policije na najviši nivo

„Predsednik Srbije kao vrhovni komandant je večeras naredio da Vojska Srbije od noćas bude u najvišem stepenu borbene gotovosti odnosno pripravnosti do nivoa upotrebe oružane sile, odnosno oružanog potencijala Vojske Srbije“, rekao je ministar Miloš Vučević.

Kako ja naveo, „to nas podiže na najviši nivo do akcije koji sprovodi Vojska Srbije čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i štiteći sve građane Srbije i sprečavajući progrom i teror nad Srbima ma gde žive“.

„Nema razloga za paniku, ali ima razloga za zabrinutost, jer izgleda da je Srbija jedina zainteresovana da se razgovara, da se politički dogovara, da se makar i hiljadu puta sastaje dok se nađe neki dogovor i rešenje. Druga strana konstantno povlači jednostrane poteze, podiže taj nivo tenzija i stalno vodi ka daljoj esklaciji sa po meni jasnim ciljem da etnički potpuno očisti KiM“, poručuje Vučević.

Dodao je da je za nas zabrinjavajuća i blaga reakcija međunarodne zajednice.

I ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je da je shodno naređenju naložio  podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUP-a.

„Shodno naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske i oružanih snaga Srbije Aleksandra Vučića, naložio sam podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUP-a, Žandarmerije, SAJ-a i policijskih brigada, koliko odmah da se stave pod komandu načelnika Generalštaba i posednu položaje predviđene operativnim planom“, izjavio je Gašić.

Ministar je to izjavio nakon što je predsednik Vučić naložio da se preduzmu sve mere kako bi se zaštitio srpski narod na Kosovu, a Aljbin Kurti naredio prebacivanje svojih snaga na sever pokrajine.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar