Predsednica crnogorskog parlamenta sa državnim vrhom Srbije

Aleksandar Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav naveo je da je sa Danijelom Đurović razgovarao o najvažnijim regionalnim pitanjima, te da su se saglasili da će nastaviti da jačaju prijateljske veze.

Izrazio je i zadovoljstvo većim stepenom saradnje srpskog i crnogorskog parlamenata, istakavši da je neophodno raditi i na dodatnom jačanju ekonomske saradnje i infrastrukturnom povezivanju, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Naglasio je da će Srbija nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, kao i da ostaje posvećena daljem razvoju dobrosusedskih odnosa sa Crnom Gorom.

Vučić je izrazio i očekivanje da će dve zemlje sva otvorena pitanja nastaviti da rešavaju dijalogom na uzajamno prihvatljiv način, jer su dobri odnosi Srbije i Crne Gore, osim za građane dve države, važni i za sveukupnu stabilnost u regionu.

Brnabićeva sa Đurovićevom: Srbija posvećena daljem razvoju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom

I premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predsednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović o bilateralnim odnosima dveju država, evropskim integracijama i saradnji u regionu.

Brnabićeva je ocenila da je Srbija posvećena daljem razvoju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, zasnovanih, pre svega, na tradicionalnom prijateljstvu i bliskim odnosima, što je od suštinske važnosti za dalji napredak i ekonomski razvoj regiona, saopštila je Vlada Srbije.

Predsednica Vlade je istakla da je izuzetno zadovoljna intenziviranjem političkog dijaloga dveju država, podsetivši i na nedavnu posetu premijera Dritana Abazovića Srbiji.

Izrazila je uverenje da će se Crna Gora priključiti i regionalnoj inicijativi „Otvoreni Balkan“, koja za cilj ima, pre svega, bolji život građana regiona.

Premijerka je navela i da će u fokusu buduće Vlade biti infrastrukturno, a posebno železničko povezivanje u regionu.

Đurovićeva je ocenila da su intenziviranje saradnje i podrška u okviru regiona naročito važni u današnjem trenutku, kada se suočavamo sa velikim globalnim izazovima.

Istakla je da je Srbija pokazala izuzetnu posvećenost dobrosusedskim odnosima i da je pružila podršku tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa, donirajući vakcine građanima Crne Gore, kada je to bilo najpotrebnije.

Predsednica crnogorskog parlamenta je iskazala spremnost za unapređenje saradnje u oblasti finansija, platnog prometa, ali i drugim važnim oblastima.

Sagovornice su izrazile uverenje da će zvaničnici naših zemalja posvećeno raditi na unapređenju političkog dijaloga, parlamentarne i bilateralne saradnje.

Đurovićeva sa Orlićem 

Predsednica crnogorskog parlamenta razgovarala je i sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem. 

Đurovićeva je tom prilikom izjavila da veruje da je to dobar osnov za građenje i jačanje bratskih i prijateljskih odnosa Srbije i Crne Gore.

Orlić je istakao da postoji prostor buduću saradnju i zbog zajedničke istorije i tradicije odnosa.

Vladimir Orlić i Danijela Đurović položili su vence na Groblju oslobodilaca Beograda, uoči 20. oktobra – Dana oslobođenja Beograda. Zvaničnici su vence položili uz intoniranje himni dve zemlje, a u prisustvu garde Vojske Srbije.

Na jednom od venaca pisalo je „Slava herojima i oslobodiocima, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije“, dok je na drugom pisalo „Oslobodiocima Beograda, Skupština Crne Gore“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar