Прецизно слетање на аеродром у Дивцима, сећање на храбри чин пилота Миленка Павловића

На Меморијално скупу „Миленко Павловић“ аеро-клубови из Трстеника, Краљева, Ћуприје и Ваљева такмичили су се у прецизном слетању на аеродром у Дивцима. Резултати су били у другом плану. У првом плану – неговање успомене на храброг пилота.

„Све што је пуковник пилот Миленко Павловић учинио у својој летачкој и војничкој каријери изазива поштовање и осећај дивљења. Зато је важно да се овај дан и његов херојски чин и жртва никад не забораве“, рекао је Слободан Андрић, директор Аеро-клуба Ваљево.

Пажњу посетилаца скупа привукле су и посаде Ратног ваздухоплоства и Хеликоптерске јединице МУП-а .

„Војска Србије и ваздухопловство подржавају ову и све друге манифестације које имају за циљ неговање традиције и неговање жртве сваког припадника војске. Поред тога, ово је добра прилика да се ваздухоплоство, односно авијација приближи младим људима“, каже пуковник Влада Глишић, борбени пилот.

„Погледајте колико млaдих људи и деце има овде. Они ће то чути, видети, забележиће, снимиће то њихови мали мозгићи и кренуће стопама тих дивова, хероја, јунака, попут Миленка Павловића“, каже Бориша Мандић, инструктор летења.

Са циљем да се промовишу и природне лепоте ваљевског краја, на маршрути од Диваца до Горњег Црниљева и натраг такмичарске посаде имале су задатак да направе фотографије, а најбоље ће бити награђене.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar