Prajs: Tražimo od Prištine potpuno odlaganje roka, a ne delimično ili u fazama

Ned Prajs je za američki medij Pavlović tudej rekao da su SAD razočarane i zabrinute zbog toga što vlada u Prištini nije poslušala zahteve i savete „svojih najbližih međunarodnih partnera“ o odlaganju roka za preregistraciju vozila na KiM.

Govoreći o tome šta će administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena uraditi ako premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavi da protivreči SAD, državnom sekretaru SAD Entoniju Blinkenu, koji ga je pozvao da produži rok za preregistraciju, i EU, portparol Stejt departmenta je rekao da je poruka Bajdenove administracije Kurtiju jasna.

„Naši napori se nastavljaju“, poručio je Prajs.

Podsetio je da su SAD prošle nedelje objavile saopštenje u kojem su izrazile svoje jasno uverenje i uverenje svojih međunarodnih partnera da prištinska vlada treba da produži period implementacije odluke o preregistraciji vozila.

„Bili smo jasni i javno i privatno da međunarodna zajednica, uključujući SAD, traži potpuno odlaganje primene ovih pitanja. Ne vidimo delimično odlaganje. Ne vidimo primenu u fazama. Međunarodna zajednica je tražila od vlade Kosova potpuno odlaganje implementacije“, istakao je Prajs.

Naveo je da će SAD ostati u bliskom kontaktu sa svojim partnerima u regionu i sa EU.

„Ohrabrujemo Kosovo i Srbiju da nastave da učestvuju u dijalogu, koji se vodi uz posredovanje EU“, poručio je Prajs.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar