Потписана изјава о заштити имовине РС, предложено мирно раздруживање

Посланици Скупштине Републике Српске на седници у среду позваће судије из реда српског народа да напусте Уставни суд БиХ.

У изјави је наведено и да ће Република Српска понудити Федерацији БиХ потписивање споразума о мирном раздруживању уколико се настави „антидејтонско деловање Уставног суда БиХ и политичких представника из Федeрације БиХ према Српској“.

Председник Републике Милорад Додик рекао је да Српска неће поштовати одлуке Уставног суда БиХ јер је питање имовине решено Дејтонским споразумом, нити ће учествовати у расправи о имовини у институцијама на нивоу БиХ.

Изјава је потписана на састанку у Бањалуци којем су, поред Додика и лидера седам странака, присуствовали и председник Народне скупштине РС Ненад Стевандић, премијер Српске Радован Вишковић, министри и представници Српске у заједничким институцијама.

Високи представник Кристијан Шмит суспендовао је 27. фебруара Закон о непокретној имовини Републике Српске, да би Уставни суд БиХ 2. марта ставио је тај акт ван снаге до доношења коначне одлуке.

Из Бањалуке је одмах поручено да је то антидејтонски потез који неће поштовати.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar