Potpisan Sporazum o zajedničkim patrolama Srbije i Grčke

Potpisanim sporazumom regulisaće se učešće srpskih i grčkih policijskih službenika u zajedničkim patrolama na teritorijama dveju strana, saopštio je MUP.

Ministri su se složili da će uspostavljanjem zajedničkih patrola biti osigurana veća bezbednost srpskih državljana u Grčkoj, kao i grčkih državljana tokom boravka u Srbiji, imajući u vidu da je tokom letnje sezone ta država jedna od najposećenijih destinacija srpskih turista.

Takođe, primećen je i veliki porast broja grčkih turista koji dolaze u Srbiju ili su u tranzitu.

Aleksandar Vulin i Panajotis Teodorikakos istakli su da se budućom primenom Sporazuma o zajedničkim patrolama postiže veća bezbednost građana i Srbije i Grčke, ali takođe i efikasnija saradnja u oblasti reagovanja u vanrednim situacijama.

Istakli su da je potpisani sporazum još jedan konkretan primer i rezultat uspešne bilateralne saradnje Srbije i Grčke.

Vulin je tokom posete obišao sa Teodorikakosom graničnu liniju Grčke i Turske na reci Evros i zaštitnu ogradu koju je Ministarstvo za zaštitu građana izgradilo u cilju smanjenja i suzbijanja iregularnih migracija.

Istakao je da migrantska kriza nije nešto što može da reši jedna zemlja i pozvao Evropsku uniju da konačno održi konferenciju sa svim zemljama koje se nalaze na migrantskoj ruti, saopšteno je iz MUP-a.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar