Poslanici grupe Moramo – Zajedno sa šefom misije Saveta Evrope

Tobijas Flesenkemper je upoznao Nebojšu Zelenovića, šefa poslaničke grupe Moramo-Zajedno i Danijelu Nestorović, članicu Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu sa nizom primera i projekata kroz koje je moguće ostvariti saradnju i komunikaciju sa Savetom Evrope o svim značajnim društvenim temama, saopštila je stranka Zajedno.

Pozvao je na intenzivnu saradnju sa komitetima, ali i pojedinačnim evroparlamentarcima, te posebno naglasio značaj učešća u parlamentarnim delegacijama.

Pokrenuta je i tema slobode medija i istaknuto da bi medijsku pismenost trebalo integrisati u sistem obrazovanja.

To je, kako je ocenjeno u saopštenju, neophodno kako bi imali medijski pismene građane koji će umeti sami da prepozaju istinite od lažnih vesti i da ne bi, dodaje stranka Zajedno, došli u situaciju u kojoj se danas nalazimo, da postoji problem prilikom dodeljivanja dozvola za nacionalnu frekvenciju.

„Sloboda medija je od ključnog značaja za razvoj demokratskog društva. U našoj zemlji građani su često u nemogućnosti da čuju drugo mišljenje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama“, navodi se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovala i zamenica šefa misije Saveta Evrope Nada Ćuk.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar