Poseta generala Mojsilovića Sjedinjenim Američkim Državama

Zvanični deo posete je započeo juče u Komandi Nacionalne garde Ohaja u Kolumbusu, gde je održan trilateralni sastanak generala Mojsilovića, Herisa i komandanta mađarske vojske general-potpukovnika Romulusa Rusin-Sendija.

Razgovarano je o aktivnostima koje se realizuju u okviru Programa državnog partnerstva Ohaja sa Srbijom i Mađarskom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na sastanku je, između ostalog, bilo reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu, dosadašnjoj saradnji Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja i mogućnostima za njeno dalje unapređenje.

U razgovorima je izraženo zadovoljstvo dometima i obimom saradnje u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja, ne samo u domenu vojno-vojne već i civilno-vojne i civilno-civilne saradnje i dogovoreno da se nastavi sa realizacijom zajedničkih aktivnosti, pre svega u oblasti obuke, razvoja podoficirskog kora i sajber odbrane.

Uz podsećanje da smo pretprošle godine, zajedno sa 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, obeležili i 15 godina uspešne saradnje sa Nacionalnom gardom Ohaja, general Mojsilović je istakao da je Vojska Srbije posvećena daljem razvoju te saradnje i izrazio uverenje da ćemo u narednom periodu graditi nove mostove koji spajaju ne samo pripadnike Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja nego i naše narode.

Načelnik Generalštaba VS će tokom boravka u SAD učestvovati na konferenciji za visoke vojne starešine u organizaciji Nacionalne garde Ohaja, na kojoj će govoriti o najvećim izazovima za Vojsku Srbije, njenoj transformaciji, modernizaciji i menadžmentu ljudskih resursa.

U nastavku posete, Mojsilović će se u Vašingtonu sastati sa visokim političkim i vojnim zvaničnicima SAD.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar