Porodica uhapšenog Pantića nema informacije o njemu: Brinemo za njegovo zdravlje

Kako su članovi porodice rekli za Kosovo onlajn, Dejan Pantić je težak srčani bolesnik, a pre samo tri meseca u Valjevu mu je ugrađen stent.

„Njemu su potrebni lekovi koje pije nakon ugradnje stenta, kao i terapija za hipertenziju i slabost srca koju mora redovno da uzima. Zabrinuti smo za njegovo zdravlje. Porodica od momenta hapšenja nema nikakve informacije o njemu, ni u kakvom je stanju ni gde se nalazi i nemamo način da mu dostavimo lekove. Lekove nije uspeo da mu dostavi ni advokat koga smo angažovali“, navode iz porodice Pantić.

Prema njihovim rečima, čak ni advokat nije uspeo da vidi Dejana Pantića, niti da dođe do informacija gde se on nalazi i za šta ga policija tereti, a Pantić nije dobio pravo na poziv nakon hapšenja.

Kako dodaju, jedino što znaju je ono što su čuli u medijima od kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjala Svečlje, koji je naveo da se Pantiću na teret stavlja da je „organizovao napad na prostorije CIK na severu Kosova“.

„Ne znamo ni da li je odveden u Prištinu ili je sproveden u bazu u Leposaviću, ništa ne možemo da saznamo. On nije učestvovao ni u kakvim nemirima“, kažu iz porodice.

Iz porodice Dejana Pantića naglasili su da su pored svog stresa koji su doživeli zbog hapšenja, dodatno uznemireni zbog toga što baš nikakve informacije o njemu nemaju, a posebno zbog toga što ne znaju kako je njegovo zdravstveno stanje, zbog srčanih tegoba koje ima, a od momenta hapšenja je bez terapije.

„Dejan je bio bez mrlje u svojoj karijeri i bez tačke u dosijeu. Očekujemo ga brzo kući i da će ova nepravda ili greška ubrzo da bude ispravljena. Zahvaljujemo svima koji su bili uz nas, ljudima iz Kancelarije za KiM i našim sugrađanima na ogromnoj podršci“, poručuju iz porodice.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar